Over ons

Wie is GIJS?

‘Ik ben in 1976 geboren in Wateringen, woon in Capelle aan den IJssel, maar ben gek op het Westland; Het glastuinbouwcentrum van de wereld én de meest belangrijke speler in de Greenport, wordt gekenmerkt door innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap.
De eerlijkheid en “niet lullen maar poetsen” mentaliteit zijn kenmerkend voor deze streek. No nonsense.’

Carlo van den Berg - GIJS Automotive
Wie zijn wij?

De mensen achter GIJS

Carlo van den Berg
Geboren tussen de smeerputten en opgegroeid in de garage van opa! In mijn vrije tijd hielp ik altijd mee met sleutelen. Nu help ik particulieren en ondernemers met het aankopen en importeren van auto's uit het buitenland. Dat doe ik vanuit mijn bevlogenheid als autoliefhebber. Geboren en getogen in een autofamilie van autoliefhebbers.
Piet van den Berg
In 1955 werd door Piet van den Berg de basis gelegd voor het familiebedrijf wat nu GIJS Automotive is. Het van oudsher Wateringse familiebedrijf is opgericht door Pieter van den Berg. Zijn zonen Peter en Arjo deden later mee. De werkzaamheden bestonden eerst uit reparatie, later kwam daar de verkoop bij.
GIJS over de jaren

De geschiedenis van GIJS

De geschiedenis van GIJS Automotive begint ergens in de jaren 50.
Auto’s zijn de passie van mijn familie. Wij adviseren, begeleiden en ontzorgen al dik 60 jaar kopers en verkopers van auto’s. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer.

Die foto hierboven is geen stockfoto… Dat is echt mijn Opa Piet: al sinds 1955 in business. Helaas niet meer onder ons maar zijn spirit leeft voort in GIJS. Wij gaan voor 100% kwaliteit en eerlijkheid, daarom zijn wij BOVAG lid en RDW erkend.

1955

Oprichting van Autobedrijf Westland in een oude schuur achter het huis van mijn opa. Sleutelen aan oude auto's met oma in de administratie.

1963

Mijn vader Peter van den Berg neemt de zaak over, samen met zijn broer Arjo die je links bovenin op de foto ziet. Het bedrijf begint aan een tweede generatie.

2002

Verkopen, netwerken en inspelen op de markt: als sales manager bij Auto Westland leerde ik ondernemen. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s.

2014

De markten veranderen, zo ook de automarkt. Geïnspireerd door de enorme toename van het aantal geïmporteerde auto's heb ik GIJS Automotive opgericht. Gericht op het volledig verzorgen van autoimport van A tot Z.

2019

5-jarig jubileum GIJS Automotive. Een jaar waarin er meer vraag is naar importauto's dankzij alsmaar stijgende prijzen nieuwe auto's en toename BPM. Wat kunnen we voor jou betekenen?